Auto huren in Costa Rica

Vakantie Costa Rica | auto huren en zelf op pad

Tijdens onze eigen vakantie Costa Rica hebben wij ervaren dat je uitstekend zelf met de auto op pad kan gaan. De wegen zijn over het algemeen in redelijke tot goede staat en de afstanden die je moet afleggen zijn relatief klein. Al met al maakt dit Costa Rica tot een vakantiebestemming die je perfect op eigen houtje kan bezoeken.auto huren costa rica

Een auto huren in Costa Rica kan je op verschillende manieren doen. Natuurlijk kan het het lokaal regelen, bijvoorbeeld op het vliegveld. Makkelijker is het echter om dit al in Nederland te regelen via de bekendere autuhuurbedrijven, zoals Alamo, Autohuren.nu, National Car Rental, World Ticket Center, Budgetcar of Hertz.
VakantieAuto Huren via AutoHuren.nu

Rondreis Costa Rica met de huurauto: gevaarlijk op de weg?

In het buitenland moet je altijd even wennen aan het verkeer. Niet altijd worden de regels zo opgevolgd als je dit misschien in Nederland zou verwachten. Zo zal je regelmatig een bumperklever tegenkomen en moet je ook niet verbaasd zijn als iemand je inhaalt voor een onoverzichtelijke bocht. Als je dit in gedachten houdt, dan zal je merken dat je Costa Rica uitstekend zelf kan verkennen. Een auto huren kan je zelf en ook de accommodaties kan je prima zelf huren. Wel is meestal een creditcard nodig voor het huren van een auto in Costa Rica.

In Costa Rica rijd je gewoon aan de linkerkant van de weg en zijn de verkeersregels vergelijkbaar met de Nederlandse.

Let wel even op welke plaatsen in Costa Rica je gaat bezoeken. Als je naar Monteverde gaat, dan heb je echt een 4-wiel aangedreven auto nodig. Wij hebben zelf een kleine Suzuki Jimny gehad.Misschien niet erg stoer maar dat was voor 2 personen meer dan voldoende. Ga je naar plaatsen als Samara, Manuel Antonio of Arenal? Dan kan je je redelijk goed redden met een “normale’ auto.

Wat heb je nodig voor een huurauto Costa Rica

Als je op rondreis door Costa Rica gaat en je wilt dit met een huurauto doen, dan heb je geen internationaal rijbewijs nodig voor je vakantie Costa Rica. Waar je dit in vele andere landen wel moet doen.  Bij het regelen van een huurauto Costa Rica wordt vaak wel gevraagd om je Nederlandse rijbewijs en moet je meestal je creditcard tonen.

Bekende autoverhuur bedrijven in Costa Rica

Wil je voor je vakantie Costa Rica een auto huren? Dan kan je dat onder andere bij de volgende organisaties doen:

 

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad