Puerto Limon

Puerto Limon Costa Rica

Puerto Limon is een van de belangrijkste havensteden van Costa Rica en het gehele Caribisch gebied. De naam van de stad betekend letterlijk Citroenhaven omdat de stad met de handel in deze vrucht groot werd. De Costa RicaneIM000356.JPGn noemen de stad vaak alleen Limon.

Bezienswaardigheden Puerto Limon

In tegenstelling tot veel andere grote plaatsen in Costa Rica is Puerto Limon niet erg toeristisch. De mensen in de stad leven van de havenarbeid en de handel in fruit. De stad zelf wordt echt gebruikt om te wonen en is dus niet bepaald een sieraad voor het oog. De stad is redelijk slecht onderhouden en soms zelfs een beetje vies. Toch is Puerto Limon een geweldige bestemming voor de meer avontuurlijk ingestelde toerist. De gemiddelde temperatuur in de stad is namelijk 31 graden, het hele jaar door kent de regio dus een warm klimaat. Daarnaast staat de stad bekend om haar jaarlijkse carnaval in oktober. Het feest duurt maar liefst een week en in die tijd is er een parade en vooral veel eten, drinken en muziek. Ook heeft de stad een lange geschiedenis en was het de eerste plek in het huidige Costa Rica waar Columbus aanlegde op zijn ontdekkingsreizen.

Bevolking Puerto Limon

De bevolking van Puerto Limon bestaat voor het grootste deel uit havenarbeiders. Opvallend is dat in Puerto Limon en grote verscheidenheid aan nationaliteiten woont. Je vindt er Italianen, Jamaicanen en ook veel Chinezen. Zij zijn naar Puerto Limon gehaald eind 19e eeuw om de bouw van een spoorlijn te realiseren. Deze spoorlijn moest de hoofdstad San Jose verbinden met Puerto Limon. Voor de tweede wereldoorlog mochten de buitenlandse arbeiders niet buiten de stad komen en werden niet erkend als bewoners van Costa Rica. Toen deze ban werd opgeheven bleven echter veel immigranten gewoon in Puerto Limon wonen, en dat is tot op vandaag de dag hetzelfde.

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad