Varen door het vogelparadijs in Costa Rica

Varen door het vogelparadijs in Costa Rica

Costa Rica heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en staat bekend om de uitgestrekte nevelwouden, dampende vulkanen, mangrovejungles en tropische stranden. In het noorden van Costa Rica ligt het waterrijke natuurgebied Caño Negro. Je vindt hier een wirwar van palmbomen, kronkelende boomwortels en waterrijke graslanden. In al dit groen leven ongeveer 350 verschillende vogelsoorten, schildpadden,P1040606 kaaimannen en bedreigde diersoorten zoals kaaimannen en poema’s. Veel reizigers maken een dag tocht naar dit gebied vanuit het nabijgelegen La Fortuna. Zonde vinden wij, want met een dagexcursie kom je niet zo ver. Voor wie het liefst off the beaten track reist hebben wij een bijzondere manier gevonden om dit natuurpark op een andere manier te ontdekken.

Peddel door de mangrovebossen

Per 4WD rijd je vanuit San Jose of Sarapiqui noordwaarts richting Nicaragua. Boerendorpjes en uitgestrekte fruitplantages trekken aan je voorbij en hobbelend over de heuvelachtige weg bereik je na ongeveer vier uur de ingang van het park. Overnacht middenin dit vogelparadijs in een kleinschalige lodge zodat je de massa’s toeristen achter je laat en je de pure natuur in gaat. ’s Ochtends vroeg werden wij gewekt door de zangkunsten van een tropische vogel op de veranda. Per kayak of motorbootje kun je die dag de omgeving verkennen. Wij vonden de tocht per kayak het leukst omdat je dan vrijwel geluidloos door het water glijdt en je de dieren in het regenwoud niet afschrikt. Apen en luiaards slingeren door de boomtoppen en onderweg speur je eindeloos door je verrekijker naar roze lepelaars, witte reigers, ibissen en ijsvogels. De beste reisperiode is vaIMAG0252n december tot april. Tijdens het droge seizoen komen migrerende vogels af op de drooggevallen rivieroevers en echte vogelliefhebbers kunnen hier vooral in dit seizoen hun hart ophalen. Tip; smeer je goed in met insectenrepellant en zonnebrand want op het water gaat het hard!

Bovenstaande tips zijn samengesteld door de reisspecialisten van Costa Rica online, onderdeel van Riksja Travel. Je stelt zelf je individuele reis samen en bepaalt dus ook zelf wat je gaat zien en beleven. De reisspecialisten hebben zelf door het land gereisd en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Author: admin

Share This Post On
468 ad