Rondreis zelf regelen

Je eigen vakantie Costa Rica regelen

Ben jij ook van plan om een vakantie Costa Rica te gaan maken? Wil je dit helemaal zelf regelen en niet gebruik maken van een reisorganisatie? Dat begrijpen wij helemaal!
Wij zijn zelf ook op vakantie naar Costa Rica geweest en kwamen er gedurende de reis achter dat je een rondreis Costa Rica uitstekend zelf kan regelen.

Het land is namelijk erg overzichtelijk, de mensen zijn uitermate vriendelijk en hotels en bezienswaardigheden zijn over het algemeen goed te bezoeken en te vinden. Daarnaast is het vaak veel goedkoper om zelf jouw vakantie Costa Rica te boeken. Zo wisten wij ruim €150 per persoon uit te sparen door zelf onze vliegtickets Costa Rica te boeken.

Pak jouw reisgids in en stippel de ideale rondreis uit. Houdt daarbij rekening met een aantal zaken:

  • De reisroute
  • De hotels
  • Auto huur
  • Vliegtickets
  • Reis- en annuleringsverzekeringen

De reisroute uitstippelen van jouw rondreis Costa Rica

Het allerbelangrijkste wat je moet doen voordat je overgaat tot je boeken van je vakantie Costa Rica is het uitstippelen van de reisroute. Als je immers niet weet waar je naar toe wilt en hoe lang, dan kan je ook geen auto huren of uiteindelijk je vliegtickets Costa Rica boeken.

Waarschijnlijk heb je door het zoeken op internet of door het bekijken van de bezienswaardigheden op onze website al een goed idee gekregen van wat je wilt gaan zien. Wat wij je kunnen aanraden en als tip kunnen geven zijn de volgende bestemmingen.

Rincon de La Vieja, Corcovado en Tortuguero. Deze bestemmingen zijn wel alle 3 op natuur gericht, dus wanneer je meer in de stemming bent voor een strandvakantie, dan is Samara of Cahuita wellicht een aanrader.

 

Tips voor accommodatie: hotels voor je vakantie Costa Rica

Als je erachter bent welke bijzondere plekken in Costa Rica te wilt gaan bezoeken, dan kan het ook handig zijn om alvast een aantal hotels te boeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hotel op de dag van aankomst en/of het hotel voor je vertrek vanuit Costa Rica. Ook in Tortuguero moet je dit echt van te voren vastleggen. Voor de rest is het best goed te doen om ter plekke nog accommodatie te vinden.

Een goede site waarop je veel hotels kan vinden is Booking.com

Auto huren Costa Rica

De gemakkelijkste wijze om jezelf van A naar B te vervoeren in Costa Rica is de auto. Wil je een rondreis Costa Rica zelf regelen, dan mag je dit niet vergeten. Bedenk goed welk type auto huren noodzakelijk is. Locaties als Rincon de la Vieja en Monteverde zijn moeilijk te bereiken met een normale auto. Een 4 wheel drive is dan ook zeer aan te raden en wat ons betreft zelfs noodzakelijk, wil je geen schade rijden!

Kijk voor tips voor huurauto’s op deze pagina of op de site van Alamo

 

Vliegtickets Costa Rica: wees flexibel

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!
Bij het zelf regelen van een rondreis Costa Rica hoort ook het boeken van vliegtickets naar Costa Rica. Dit is wellicht de post waarop je het meest kan besparen. Het boeken van vliegtickets Costa Rica kan relatief eenvoudig via partijen als World Ticket Center of CheapTickets. Ons advies is wel om goed rond te kijken en flexibel om te springen met de vertrek en aankomstdatum. Je kan hiermee namelijk fors besparen.

Maak je een tussenlanding in een ander land? Overweeg dan ook eens of je hier niet één of twee dagen wilt doorbrengen. Wij hadden achteraf spijt dat we niet twee dagen in New York zijn gebleven, in plaats van hier over te stappen op een ander vliegtuig en alleen de skyline te zien.

Denk er ook aan dat je, wanneer je via de Verenigde Staten vliegt, op tijd je ESTA aanvraag doet. Dit geldt ook wanneer je alleen een tussenlanding maakt. Dit moet je echt zelf regelen en vooral ook tijdig (minimaal 3 weken vooraf) omdat je anders echt niet naar je volgende vlucht kan.

 

De reisverzekering: voorkom problemen

Als laatste willen we je graag meegeven dat een ongelukje in een klein hoekje zit. Hoewel je er vooraf misschien niet vanuit gaat, kunnen er altijd onverwachte dingen gebeuren. Je struikelt en breekt iets, je krijgt op vakantie een ongelukje of je bagage verdwijnt op de luchthaven. Een reis- en annuleringsverzekering kan dan uitkomst bieden en de ergste pijn verzachten.