Corcovado National Park

Vakantie Costa Rica: Corcovado National Park

Het Corcovado National Park was voor ons de verrassing tijdens onze vakantie Costa Rica. Als je op zoek gaat naar een rondreis Costa Rica, dan zal je meestal zien dat dit Nationale Park niet is opgenomen. Waarschijnlijk¤ komt dit door de locatie van dit park. Het ligt nou eenmaal niet op de route, maar was voor ons het absolute hoogtepunt van de vakantie Costa Rica. Waarom zul je je afvragen?vakantie costa rica corcovado specht

De reden dat wij Corcovado zo mooi vonden is:

  • de ongereptheid van de natuur
  • de vele dieren die je ziet
  • de relatieve rust en het ontbreken van toeristen
  • de prachtige ligging van Drake Bay
  • de mooie tocht over zee naar het park waarbij je soms dolfijnen en walvissen kan zien

In Corcovado maak je onder begeleiding van een deskundige gids mooie wandeltochten. Naast de dagtochten, kan je ook meerdaagse tochten maken. De kans dat je unieke dieren ziet is erg groot. Wij hebben tijdens een dagtocht onder andere tapirs, macaws, krokodillen, 3 soorten apen en talloze vogels gezien. Daarbij hadden wij de mazzel dat we ook walvissen en dolfijnen zagen. Corcovado is ook nog eens een van de plekken waar je de grootste kans hebt om een jaguar te zien.

Bezoek Corcovado tijdens je rondreis Costa Rica

Het Corcovado NP ligt in het zuidwesten van Costa Rica en is via de weg moeilijk te bereiken. Het beste kan je met de auto naar het plaatsje Sierpe rijden. Vanaf daar kan je voor ongeveer $20 per boot een prachtige tocht maken naar Corcovado of het vlakbij gelegen Drake Bay. In Drake Bay vind je een aantal hotels waar je uitstekend kan overnachten. Wij hebben zelf in het simpele Rancho Corcovado geslapen en werden geweldig opgevangen door de manager met zijn hele gezin.

Vanuit Drake Bay kan je tevens uitstekend uitstapjes maken naar bijvoorbeeld Isla de Cano, waar je perfect kan snorkelen.

Author: admin

Share This Post On
468 ad