Arenal National Park

Vakantie Costa Rica: bezoek de bekende Arenal vulkaan

De kans is groot dat je tijdens je vakantie Costa Rica ook in de buurt komt van de Arenal Vulkaan. Deze vulkaan is de bekendste van de vulkanen van Costa Rica en was tot oktober 2010 nog erg actief. Momenteel is de Arenal vulkaan echter relatief rustig. Reisorganisaties die beloven dat je een prachtige vuurspuwende berg gaat zien, vertellen dus niet de waarheid. Het feit dat de vulkaan momenteel niet actief is, is trouwens geen reden om deze prachtige regio niet te bezoeken. Er is namelijk meer dan genoeg te beleven.Arenal vulkaan costa rica

Het Arenal National Park

Het nationale park dat rondom de Arenal vulkaan ligt is eenvoudig met de auto te bereiken. Volg de doorgaande weg vanuit La Fortuna richting de vulkaan en je ziet na een kleine 10 kilometer aan de linkerkant de ingang. In het park kan je mooie wandeltochten maken, die je meenemen door een gebied waar tot enkele jaren geleden nog lavastromen liepen. Een bijzondere ervaring. Het leuke aan deze tocht is dat je niet alleen door de jungle loopt, maar ook flinke stukken door grote bamboevelden. Aan het eind van de eerste wandelroute vind je een mooi uitzichtpunt, waar je enerzijds de (gestolde) lavastromen ziet en aan de andere kant het mooie Arenal meer.

 

Bekijk rondreizen met de Arenal Vulkaan

 

Het Arenal meer

Aan de noord-westelijke zijde van de vulkaan vind je een van de grootste meren van Costa Rica: het Arenal meer. Dit meer leent zich uitstekend voor dagtochten, waarbij je bijvoorbeeld kan kanoen.

Warmwaterbronnen bij de Arenal Vulkaan

Het gebied rondom de Arenal vulkaan is nog steeds vulkanisch actief. Hier wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Zo zijn er diverse warmwaterbronnen en spa’s die gebruik maken van de “helende kracht” van het water dan door de vulkaan verwarmd is. De bekendste spa’s zijn Tabacon en Baldi. Wij zijn zelf in de Ecothermales geweest (tegenover Baldi) en merkten dat dit vele malen rustiger was dan de hectiek bij eerdergenoemde spa’s.

De hangbruggen bij Arenal

Westelijk van la Fortuna vind je de bekende Arenal hangbruggen. Je kan hier een mooie wandeltocht maken van ongeveer 3 kilometer, waarbij je over een 14-tal hangbruggen loopt.

Andere excursiemogelijkheden

Natuurlijk is er rondom Arenal en La Fortuna nog veel meer te doen. Denk hierbij aan excursies als:

  • Paardrijden
  • Chocoladetour > aanrader!
  • La Fortuna Waterval

 

Waar kan je de Arenal Vulkaan vinden?

De Arenal Vulkaan ligt vlakbij het plaatsje La Fortuna in het noorden van Costa Rica en bereik je met de auto. Zowel vanaf Monteverde als vanaf San Jose staat deze toeristische trekpleister al snel aangegeven.

Author: admin

Share This Post On
468 ad