Koffietour

Koffietour Costa Rica: naar een plantage of niet?

Als je op vakantie naar Costa Rica gaat, dan ontkom je er haast niet aan dat je koffietour costa rica 2te maken krijgt met de teelt van koffie. In de buurt van San Jose, bij Heredia en Alajuela vind je enkele grote plantages. Maar ook bijvoorbeeld onderweg naar Monteverde zal je plantages zien. Costa Rica staat er bekend om en dat maakt ook dat je op diverse plekken de mogelijkheid hebt om een koffietour te doen.

Wat zijn je wensen en wanneer wil je gaan?

Het is belangrijk om je vooraf te bedenken waar je in Costa Rica een koffietour zou willen doen. Doe je dat al aan het begin van je reis in de buurt van San Jose, dan is het wellicht logisch om een koffietour te doen bij Doka Estate of Britt, de grootste en bekendste bedrijven van Costa Rica.

 

koffietour costa rica

Britt koffietour:

Gedurende onze reis kregen wij diverse malen te horen dat de koffietour van Britt en Doka Estate een van de besten van Cosa Rica zijn. dat schept dus verwachtingen. Zelf kozen wij voor Britt vanwege het hoge aantal positieve reacties op Tripadvisor. Dat reviews niet alles zeggen, bleek wel voor ons. Wij vonden het een erg gemaakte tour die meer leek op een toneelstukje. Dat komt waarschijnlijk door de vele Amerikanen die de tour bezoeken. Daarnaast is de plantage van Britt niet meer bij de branderij, al staan er nog ruim voldoende koffieplanten.

De Doka koffietour hebben wij niet gedaan, maar deze is vlakbij die van Britt.

 

 

Monteverde

koffie costa ricaGedurende onze reis kwamen wij langs een leuke koffieplantage in Monteverde. Door tijdgebrek konden wij deze niet doen, maar wil je een koffietour doen, dan lijkt het ons veel leuker om de tour in Monteverde te doen. Het programma is uitgebreider en men gaat niet alleen in op koffie, maar ook de teelt van cacao.  Twee leuke tours in een dus!

Author: admin

Share This Post On
468 ad