Cahuita

Cahuita: geniet van de Cariben

Wil je een totaal andere zijde van Costa Rica meemaken? Bezoek dan zeker de Cariben en dan met name Cahuita. De rasta cultuur aan de Caribische kust maakt dat je de veelzijdigheid van Costa Rica ten volle ervaart.
Cahuita ligt onder Puerto Limon en vlakbij het gelijknamig Cahuita National Park.

 

Cahuita: Relax en Lay Back

 

Bezienswaardigheden van Cahuita

Cahuita Costa RicaDe belangrijkste bezienswaardigheid van Cahuita is het National Park. Dit park is veel minder druk dan de andere parken die je tijdens jouw rondreis Costa Rica zal bezoeken.  Via de wandelpaden ontdek je verschillende diersoorten, waaronder Capucijneraapjes. Neem zeker ook je zwemspullen en een snorkelset mee, want het water is erg helder en je kan er goed zwemmen. Wil je duiken, dan kan je dat ook in Cahuita regelen. Het Nationale Park leent zich hier uitstekend voor.

Opvallend aan Cahuita is ook de lokale cultuur. Het merendeel van de ongeveer 4000 inwoners is van JamaicaanseCahuita Costa Rica vogels afkomst. Deze van oorsprong goedkope arbeidskrachten geven dit gebied een unieke en relaxte sfeer. Geniet van de reggaemuziek, ga in een hangmat liggen en spreek een mondje Creools Engels met de lokale bevolking. Laat je vooral ook verrassen door de Creoolse keuken, waarbij je curry’s, seafood en andere gepeperde gerechten voorgeschoteld krijgt.

Ook de surfers onder ons kunnen vanaf Cahuita een aantal prachtige plekken bezoeken. De beste, maar juist meest onbekende, is Black Beach, dat vlakbij het Nationale Park ligt.

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad