Duiken en snorkelen in Costa Rica

Duiken en snorkelen in Costa Rica

duiken costa ricaJe kunt er uitstekend onder water gaan, er valt allerlei moois te ontdekken. Het land is boven het water al prachtig om te zien, onder water doet Costa Rica daar echter nog een flinke schep bovenop. Onder water is minstens zoveel leven als in de jungle van het land, waardoor het duiken in Costa Rica en het snorken in Costa Rica zeer de moeite waard zijn.
Heb je nog geen duikbrevet, maar wil je er wel graag mee aan de slag? Je kunt gaan duiken in Costa Rica en je brevet halen, zodat je vervolgens ook op andere mooie bestemmingen het water in kunt om de onderwaterwereld te gaan ontdekken.

Caribische Kust en Stille Oceaan

Je kunt voor het duiken en snorkelen in Costa Rica terecht aan de beide kanten van het land, waardoor je zowel de Caribische Zee als de Stille Oceaan kunt gaan ontdekken. Heb je al eerder in de Caribische Zee gedoken of gesnorkeld en ken je de rijke kleuren van de vissen en andere zeedieren die er voorkomen? Ook de kust van de Stille Oceaan is prachtig, waardoor er tijdens het duiken en snorkelen in Costa Rica van alles te ontdekken valt. De kans is groot dat je er zeedieren tegenkomt die je nog niet eerder zag, wat het een prachtige reis maakt.

Cocos Island of Isla del Coco bij Costa Rica

Indien je wilt gaan duiken in Costa Rica is het bovendien de moeite waard om af te reizen naar het Cocos Island, dat ook wel bekend staat als Isla del Coco. Dit eiland ligt op ongeveer 600km ten zuidwesten van Costa Rica. Het is er erg nat, volgens de legende zouden piraten er ooit een schat bedolven hebben. Er hebben meer dan 5.000 ontdekkingstochten richting het eiland plaatsgevonden, al heeft niemand de schat ooit kunnen vinden. Het is echter wel de beste plek op aarde om met haaien te duiken. Het duiken in Costa Rica krijgt op die manier een heel nieuwe lading; je kunt er rekenen op een geweldige ervaring.

Eind augustus duiken in Costa Rica

Het is de moeite waard om eind augustus te gaan duiken in Costa Rica, wanneer je op zoek bent naar de haaien. Het is dan dan regenseizoen, de kans op haaien in het gebied is er echter het grootst. Je kunt een excursie boeken met een duikersboot om af te reizen naar de beste plaats om met de haaien te gaan duiken. Op die manier kun je op een unieke wijze duiken in Costa Rica, terwijl je meteen aan de kust heerlijk kunt snorkelen en je het zeeleven kunt gaan bewonderen.

Author: admin

Share This Post On
468 ad