Manuel Antonio National Park

Manuel Antonio: klein, druk, maar mooi

Voor veel mensen die een vakantie Costa Rica boeken, staat een bezoek aan Manuel Antonio op het programma. Het Manuel Antonio National Park is namelijk opgenomen in de meeste rondreizen Costa Rica, of je nu in groepsverband het land bezoekt of een individuele rondreis door Costa Rica maakt. Als we Manuel Antonio in een paar woorden moeten samenvatten dan zou dit “klein, druk en mooi” zijn. Of het ook een echte aanrader is, dat is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

vakantie costa rica manuel antonio

Manuel Antonio bezoeken tijdens je rondreis Costa Rica

Het Manuel Antonio Nationaal Park ligt aan de Pacifische kust en wordt door veel reizigers bezocht in het laatste deel van hun vakantie Costa Rica. Het park is een van de kleinste van Costa Rica en is om diverse redenen bijzonder. Het park biedt een “perfecte” combinatie tussen jungle en strand. Je kan er mooie wandelingen maken, over goed aangelegde paden. Heb je even zin om in de zee te duiken, dan kan dit ook. Het heeft diverse stranden, die allemaal mooi zijn en een goede ligging hebben.

Ga je in het park op pad, dan kan je diverse dieren tegenkomen. Wij zagen een luiaard (zie foto hiernaast) in een boom aan het strand en vrijwel tegelijkertijd een wasbeer. Direct daarna kwam een grote groep apen uit de jungle, op zoek naar eten bij toeristen.  Op de achtergrond hoorden we de brulapen in de jungle. Onderweg naar de uitgang zagen wij toekans, mooie ara’s en een boa constrictor.

Klik hier en neem Manuel Antonio op n jouw rondreis Costa Rica!

Nadelen van Manuel Antonio

Wij zijn zelf in het Manuel Antonio National Park geweest en vonden het erg mooi. Met name door de combinatie tussen jungle en strand. Het park heeft echter ook enkele nadelen, waarvan de belangrijkste voor ons de grote hoeveelheid bezoekers is. Wij hebben geen enkel park in Costa Rica meegemaakt waar zulke grote bezoekersaantallen naar toe komen. De regio rondom Manuel Antonio en Quepos is een populaire bestemming voor (Amerikaanse) sportvissers en er zijn dan ook veel Amerikanen die er een hotel gevestigd hebben. Aan het eind van de ochtend en in de middag komen deze in grote getalen naar het park om er een korte wandeling te maken en er te zwemmen. Ook komen er, met name in het weekend, veel locals die het park gebruiken om een dagje aan het strand en met het gezin een dag er tussenuit te zijn. Dit maakt dat de wandelpaden regelmatig erg vol zijn en je niet in alle rust kan genieten van het vele moois dat dit park zeker te bieden heeft.

Ons advies over Manuel Antonio

Ons advies is om dit mooie park vroeg in de ochtend te bezoeken. Negeer de vele gidsen die zich buiten het park aanbieden (die heb je echt niet nodig) en ga lekker zelf wandelen. Wil je uiteindelijk zwemmen? Probeer dan naar het verst gelegen strand (Playa Escondido) te gaan. Dit ligt op een uurtje wandelen en is aanmerkelijk rustiger dan de eerste 2 stranden.

Neem voldoende eten en drinken mee, maar let goed op dat je het in een dichte tas verpakt. De apen, wasberen, neusberen en andere dieren liggen echt op de loer en nemen veel risico om het eten te bemachtigen.

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad