Parc Nacional Santa Rosa

Parc Nacional Santa Rosa

Het Parc Nacional Santa Rosa is het eerste nationale park dat in Costa Rica werd gerealiseerd. Het park bestaat namelijk al sinds 1971. Santa RosaHet park ligt in het noordwesten van het land in de provincie Guanacaste. Het park is goed bereikbaar via de weg vanuit de plaats Liberia. Wanneer je tijdens jouw rondreis Costa Rica bijvoorbeeld ook naar Rincon de La Vieja gaat, dan zit je al in de buurt. Ook in het park prima te combineren met een vakantie Costa Rica en Nicaragua. De grootte van het park wordt geschat rond de 500 vierkante kilometer. Het park is echter veel groter wanneer het aangrenzende Parc Nacional Guanacaste wordt meegerekend. Dit park grenst namelijk direct aan Parc Nacional Santa Rosa en heeft een omvang van 340 vierkante kilometer.

La Casona

Het park werd origineel niet gemaakt om het beschermen van de plaatselijke flora en fauna. In het park staat namelijk een oud gebouw: La Casona. Dit gebouw werd gebruikt door de William Walker in de strijd tegen de Costa Ricanen. Walker wilde namelijk delen van Costa Rica koloniseren en onder zijn bewind houden. De Costa Ricanen wonnen uiteindelijk de strijd om het gebouw en verdreven Walker. De jaren erna woedden er echter nog meerdere slagen bij La Casona die alleen door de Costa Ricanen gewonnen werden. Om het gebouw te beschermen werd het Parc Nacinal Santa Rosa opgericht.

Flora en fauna

Tegenwoordig komen er meer bezoekers in het park om te genieten van de natuur dan van de geschiedenis. Het bijzondere van Parc Nacional Santa Rosa is dat het diverse soorten natuur in een relatief klein gebied heeft. Je vindt er bijvoorbeeld mangroves maar ook savannes, moerassen en dichtbegroeide jungle. Het park is het thuis van maar liefst 250 verschillende vogelsoorten en 115 verspillende diersoorten. Ook de zeldzame jaguar, het luipaard en drie soorten apen komen voor in Parc Nacional Santa Rosa. Onder begeleiding van een gids kun je een meerdaagse tocht door het gebied maken om zoveel mogelijk soorten planten en dieren te ontdekken.

Author: admin

Share This Post On
468 ad