Samara: strand en surfen

Samara: strand, relaxen en surfen

Wij kunnen ons goed voorstellen dat je tijdens jouw vakantie Costa Rica ook behoefte hebt aan afwisseling. De natuur van Costa Rica is uiteraard prachtig, maar eerlijk gezegd vonden wij het ook geweldig om even te ontspannen aan een mooi strand. Welke plek leent zich daar beter voor dan het strand van Samara? Onze tip: bezoek Samara tijdens jouw rondreis Costa Rica en neem de tijd om een paar dagen te relaxen. vakantie costa rica samara

Samara: mooie baai

Samara is gelegen aan een prachtige baai aan de Pacifische Oceaan in de provincie Guanacaste. De golven zijn hoog, maar niet extreem wild en bieden een uitstekende mogelijkheid voor zowel volwassenen als kinderen om hun eerste ervaring op te doen met surfen. Een perfect aanvulling op toch al een mooie vakantie Costa RicaOpvallend is de relatieve rust van dit plaatsje. De stranden zijn omgeven door wuivende palmen en lijken grotendeels verlaten. Op een willekeurige dag in juli liggen er, ondanks het mooie weer, slechts een paar honderd mensen.

In Samara zelf kan je naast de strandactiviteiten ook nog enkele excursies doen. Zo is het mogelijk om met een paard de omgeving te verkennen, kan je een visexcursie doen en is het in bepaalde periodes (onze zomermaanden) van het jaar mogelijk om walvissen te zien.

Samara heeft enkele leuke restaurantjes. Wij vonden het strandrestaurant van Gusto een absolute aanrader. Niet alleen vanwege het heerlijke eten, maar zeker ook vanwege de sfeer.

Ligging Samara

Je vindt Samara in het noord-westen van Costa Rica en bereikt het via de wat grotere plaats Nicoya. Wil je meer tips voor je vakantie Costa Rica? Bekijk dan onze homepage.

 

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad