Rincon de la Vieja

Rincon de la Vieja: vulkanen in de jungle

Het Rincon de la Vieja National Park was tijdens onze rondreis Costa Rica een van onze hoogtepunten. Dit had verschillende redenen. Het is natuurlijk een prachtig park waarbij je een vulkanistisch gebied midden in de jungle vindt. Er zijn mooie wanderlroutes, waarbij je enerzijds kan genieten van de natuur, maar ook kan ontspannen in prachtige watervallen. Daarnaast vind je in de directe omgeving  enkele leuke excursies. P1030400Op rondreis Costa Rica mag je wat ons betreft dit mooie park niet overslaan. Let wel even op, want wat veel reisorganisatie niet aangeven is dat de Rincon de la Vieja vulkaan als sinds 2012 niet beklommen mag worden.

Wandelen tussen de vulkanen op een rondreis Costa Rica

Hoe bijzonder zou het zijn wanneer je bij terugkomst in Nederland van jouw vakantie Costa Rica kan vertellen dat je door de jungle hebt gelopen, maar ondertussen vulkanen hebt gezien? En daarbij borrelende waterbronnen, modderbaden en veel stoom. Midden in de jungle heb je in één keer een open plek, waarbij je op de bergen uitkijkt en aan alle kanten stoom boven de boomtoppen ziet uitkomen. Een fenomenale ervaring. Voor het gemak vergeten we dan nog even dat je rivieren bent over gegaan via mooie hangbruggen en de meest mooie watervallen hebt gezien. Ook zie je naar alle waarschijnlijkheid prachtige vogels, apen en wellicht een tapir.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan zeker het Nationale Park Rincon de la Vieja.

 

Zoek nu een mooie rondreis Costa Rica

 

Excursies in de buurt van Rincon de la Vieja

Als je besluit om Rincon de la Vieja te bezoeken tijdens je rondreis Costa Rica, dan willen we je bij deze nog een aantal extra tips geven. Er is in de directe omgeving namelijk meer dan genoeg te doen. Denk hierbij aan excursies als:

  • Paardrijden naar mooie watervallen
  • Raften op rivieren
  • Canopy
  • Genieten in de warmwaterbronnen en Spa’s

Hoe bereik je Rincon de la Vieja?

Het Rincon de la Vieja National Park ligt in de provincie Guanacaste iets ten noorden van een van Liberia, een van de grotere plaatsen in Costa Rica. Als je over de Pan-American Highway richting Nicaragua rijdt, dan zie je de afslag naar het park na ongeveer 5 kilometer aan je rechterkant. De weg naar het park is onlangs opgeknapt, waardoor je snel het park kan bereiken. Houd even rekening met wat extra kosten. Je rijdt namelijk deels over prive terrein naar de ingang van het park. Hier betaal je 600 colones voor. Het laatste stuk weg is relatief slecht. Een vierwiel aangedreven auto is makkelijk.

Author: admin

Share This Post On
468 ad