Vulkanen van Costa Rica

De vulkanen op de Centrale Hoogvlakte van Costa Rica

Costa Rica is een land dat vulkanisch zeer actief is. Naast enkele grote en hele bekende vulkanen kent men ook talloze kleine kratertjes.  De bekendste vulkanen van de cntrale hoogvlakte zijn Irazu, Turrialba en Poas. Een van de redenen waarom veel toeristen een vakantie Costa Rica ondernemen is om deze prachtige vulkanen te bekijken. Vanuit San Jose kan je in enkele uurtjes een van deze vulkanen bereiken.Poas vulkaan costa rica

Poas
De Poas vulkaan is een van de bekendste vulkanen van Costa Rica. Dit komt zeker ook doordat het gelegen is in het gelijknamige nationale park. Je kan relatief dichtbij de krater parkeren. De wandeling naar de indrukwekkende actieve krater (1,6 kilometer breed en 300 meter diep) is vanaf de parkeerplaats slechts enkele minuten. Vanaf de top kan je op een heldere dag zowel de Pacifische Oceaan als de Caribische zee zien. In het Nationale Park kan je uitstekend wandelingen maken, waarbij je niet alleen prachtige bloemen, maar ook vele diersoorten kan zien. Zo zijn toekans, kolibries en quetzals regelmatig te bewonderen. Let even op: toen wij hier waren was het relatief koud op de top. Een trui of jas bij je hebben kan dan handig zijn.
irazu vulkaan costa rica rondreisIrazu:
De Irazuvulkaan ligt op 3400 meter hoogte en is de hoogste vulkaan van Costa Rica. Je kan demet de auto te bereiken. Daarnaast kent het omliggende park goede wandelpaden, die rolstoelvriendelijk zijn. De omgeving is met name zeer kaal, waardoor het geheel op een maanlandschap lijkt. Toch is de beloning groot wanneer je op de top staat en uitkijkt over de 1 km brede en 300 meter diepe krater.

 

Turrialba
De Turrialba vulkaan ligt net wat verder oostelijk dan de eerder genoemde vulkanen en is dan ook wat verder rijden. In 2010 werd deze vulkaan weer actief. turrialba vulkaan costa ricaTijdens je rondreis Costa Rica kan het zijn dat je vanaf bijvoorbeeld op de terugweg vanaf Manuel Antonio relatief dichtbij deze vulkaan komt.  Het bijbehorende Nationale Park is een aanrader, met name doordat het een nevelwoud betreft. Je kan in tegenstelling tot de hierboven genoemde vulkanen niet totaan de top van deze vulkaan rijden. Dat betekent dat je dus nog enkele kilometers bergop zal moeten lopen.
Andere bekende vulkanen van Costa Rica zijn Arenal en Rincon de la Vieja. Deze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie Costa Rica.

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad