Puntarenas

Puntarenas Costa Rica: genieten van de kustlijn

Puntarenas Costa Rica

Puntarenas Costa Rica: Esterillos Oeste

In het westen van Costa Rica ligt de stad Puntarenas, bekend vanwege haar mooie stranden en surfmogelijkheden. De stad is voor de plaatselijke bevolking vooral erg belangrijk als haven omdat het een schiereiland is. Zij noemen de stad dan ook vaak El Puerto, de haven. Er is voor toeristen echter ook meer dan genoeg te zien en beleven in Puntarenas.

Puntarenas Costa Rica: toerisme

De bevolking van Puntarenas leeft vooral op het toerisme en de haven. Er zijn dan ook voldoende leuke en betaalbare restaurants en bars te  vinden. Vooral voor mensen die een rondreis door Costa Rica maken is Puntarenas een goede tussenstop omdat er veel hotels en hostels zijn. Ook is er een luchthaven nabij de stad en is Puntarenas goed bereikbaar met de auto. Ook voor de liefhebbers van geschiedenis is er in de stad het een en ander te zien. Door de strategische ligging van de plaats is er al sinds de 16e eeuw veel bedrijvigheid in het gebied geweest. Ook de bouw van een belangrijke spoorlijn startte in Puntarenas.

Esterillos Oeste

Puntarenas Costa Rica: Esterillos Oeste

Vooral de schitterende en lange kustlijn zorgt ervoor dat Puntarenas een van de belangrijkste toeristische gebieden van Costa Rica is. Je zult in dit gebied daarom waarschijnlijk meer toeristen treffen dan in andere gebieden van het land. Dit doet echter niks af aan de charme van Puntarenasa.

De kust van Puntarenas Costa Rica

De stad en provincie Puntarenas zijn erg populair onder veel surfers. Doordat het gebied meer dan 500 kilometer kustlijn heeft zijn er veel goede surfspots. Voor weinig geld kan je surfuitrusting huren en eventueel lessen nemen. Er zijn echter ook veel surfvrije stranden voor de mensen die gewoon willen ontspannen op het strand. Ook zijn er voldoende bars op en aan het strand waar je koud drinken en ijs kunt kopen. Daarnaast zijn er in Puntarenas ook enkele stranden beschermd gebied. Je vindt hier schitterende natuur die je kunt bezoeken onder begeleiding van een gids.

 

Author: admin

Share This Post On
468 ad