Palo Verde National Park

Nationale parken in Costa Rica: Palo Verde

Costa Rica beschikt over prachtige nationale parken, waar onder andere het Palo Verde National Park een goed voorbeeld van is. De parken zijn samen goed voor zo’n 11% van het totale landoppervlak, waarin je de meest kwetsbare ecosystemen kunt vinden. Alle parken zijn toegankelijk voor het publiek, het is de moeite waard om er een ochtend, een middag of een hele dag naartoe te gaan. Houd er rekening mee dat je als toerist doorgaans slechts een beperkt deel van de nationale parken in Costa Rica kunt bezoeken, om de natuur op een goede wijze te kunnen beschermen.Palo Verde National Park

Zodra je de nationale parken in Costa Rica bezoekt dien je daarvoor een entreeprijs te betalen. Volwassenen betalen $15, kinderen mogen voor zo’n $2 mee. De nationale parken in Costa Rica openen hun deuren ‘s morgens om 07:00 uur en gaan rond 16:00 uur weer dicht, in een aantal parken is het op maandag niet mogelijk om een bezoek te brengen.

Palo Verde National Park

Het is binnen de nationale parken in Costa Rica onder andere de moeite waard om het Palo Verde National Park te bezoeken. Het park is zo’n 200 vierkante kilometer groot en ligt op ongeveer 25 kilometer ten zuidoosten van Bagaces. De berg Pelon vormt het hoogste punt op 269 meter, vanaf daar heb je een mooi uitzicht over de rest van het park. Je kunt er rekenen op 785 verschillende soorten zoogdieren, waaronder herten, neusbeertjes, bergkonijnen, vleermuizen en kapucijnaapjes. Verder vind je er een groot aantal watervogels, naast 32 amfibieën en 52 verschillende soorten reptielen. Het Palo Verde National Park is tekenend voor de rijke flora en fauna in de nationale parken van Costa Rica.

Wandelkaart en proviand

Het is wat dat betreft verstandig om een bezoek aan een van de nationale parken van Costa Rica goed voor te bereiden, ook met betrekking tot het bezoek zelf. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je een wandelkaart bij je hebt, aangezien de faciliteiten over het algemeen beperkt zijn en je dus grotendeels zelf je weg zal moeten vinden. Voor Palo Verde kan je trouwens beter met de auto of boot op pad gaan via een georganiseerde tour. Vanwege het ontbreken van de faciliteiten in zowel het Palo Verde National Park als de overige nationale parken in Costa Rica doe je er verstandig aan om vooraf wat proviand in te slaan, waar je onderweg gebruik van kunt maken.

Je komt op die manier niet voor vervelende verrassingen te staan, zodat je er gedurende een ochtend, een middag of een dag kunt verblijven. Een aantal van de nationale parken in Costa Rica kun je alleen bezoeken met een 4×4, een four wheel drive. Dat is ook aan te raden voor Palo Verde. Je hebt een dergelijk krachtige auto nodig om de verschillende paden goed af te kunnen leggen, andere auto’s zouden vast komen te zitten.

Bereikbaarheid Palo Verde National Park

Je kan Palo Verde het hele jaar bereiken. Als je op de Inter-American snelweg rijdt, dan sla je in Bagaces af richting het park. De route staat goed aangegeven.

Author: admin

Share This Post On
468 ad