Wandelen in Costa Rica

Wandelen in Costa Rica: geniet van de natuur

Als je van wandelen houdt, dan zit je in Costa Rica helemaal goed. De sportieve reiziger zal zich tijdens een vakantie Costa Rica ook niet vervelen, want het land is uitermate geschikt voor mooie wandelingen. Wandelen in Costa Rica is niet hetzelfde als in Nederland. Maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Mooie wandelplekken in Costa Rica

Wij hebben zelf tijdens onze vakantie Costa Rica in diverse nationale parken een fraaie wandeling gemaakt. Hieronder vind je een vijftal mooie plekken om te wandelen. Er zijn er natuurlijk nog veel meer in Costa Rica.

Rincon de la Vieja

Wandelen rincon de la viejaHet Nationale Park Rincon de La Vieja is een uitstekende bestemming voor een ieder die wil wandelen in Costa Rica. Wij verbleven net buiten dit nationale park en zijn een tweetal dagen gaan wandelen. Globaal zijn er ongeveer twee routes die je kan lopen. Vanaf de parkeerplaats kan je twee fraaie wandelingen doen. Aan de linkerkant kan je naar de Candreja watervallen lopen. Om daar te komen moet je over een aantal riviertjes. Ons werd geadviseerd (vanwege regenval) om hier voor 10 uur naar toe te gaan, omdat je anders het risico zou kunnen lopen dat het water te veel zou stijgen.  Aan de rechterzijde is een fantastische wandeling door de jungle en langs een aantal vulkanische modderpoelen. Een prachtig gezicht en zee de moeite waard.

Arenal:

Het gebied rond de Arenal vulkaan is erg mooi. Als je vanuit La Fortuna richting Tabacon rijdt, dan ga je als het ware om de vulkaan heen. Je kan aan die kant het Parqua National de Arenal in gaan en je auto parkeren. De entree is niet duur en je kan meteen starten met wandelen. De routes die je kunt lopen zijn erg afwisselen. Door de jungle, maar ook door grote rietvelden. Uiteindelijk kan je een stuk omhoogklimmen naar een mooi uitkijkpunt. Daar kijk je fraai weg over het Arenal meer en zie je de schade die de laatste uitbarsting van de vulkaan heeft aangericht.

Monteverde:

We willen niet overenthousiast overkomen, maar Costa Rica is nou eenmaal prachtig. Een andere geweldige plek om te wandelen is het Monteverde Nevelwoud. Dit nevelwoud heeft een mystieke sfeer en is erg bijzonder om doorheen te wandelen. Er zijn veel wandelpaden en het is niet overdreven druk. Zeker wanneer je wat meer van de ingang af gaat. Bijzonder zijn de hangbruggen die over de bomen gaan en je een schitterend uitzicht over het nevelwoud bieden.

Manuel Antonio National Parkvakantie costa rica manuel antonio

Het Manuel Antonio National Park is zonder twijfel het meest toeristische NP van Costa Rica. De paden zijn ruim en zeer goed aangelegd. Verdwalen is er ook niet bij. Je kan mooie, maar niet al te lange wandelingen maken. Heb je zin om te pauzeren, dan neem je een frisse duik in de zee. Eerlijk is eerlijk: we hebben in Manuel Antonio zelf de meeste dieren gezien, waaronder een prachtige luiaard (zie homepage).

Corcovado National park

Het Corcovado National Park is haast niet per auto te bereiken. We zeggen bewust haast niet, want waar een wil is, is een weg. Maar beter kan je per boot via Drake Bay het Nationale park bezoeken. Je kan hier niet zelf naar toe, maar zal onder begeleiding van een gids het park verkennen. Voor ons werkte dat prima, want je kan best snel een pad kwijtraken en bovendien weet je dan ook zeker dat je veel meer van de fraaie omgeving ziet.

Wandelen Costa Rica: tips and tricks

Wat erg belangrijk is als je gaat wandelen in Costa Rica is dat je voldoende water mee neemt. Costa Rica is op sommige plekken erg warm en je verkijkt je erop hoe veel je zweet. Ons advies: beter een flesje te veel dan te weinig!

Conditie

Voor de meeste wandelroutes volstaat een normale conditie.

Author: admin

Share This Post On
468 ad